Weimaranerlägret 2015

SWeiK har nöjet att återigen bjuda in alla nya och gamla medlemmar, allt från småvalpar till veteraner, oavsett utbildningsnivå, målsättning och intresse till det årliga Weimaranerlägret i
Kristi Himmelsfärdshelgen (14 maj – 17 maj) 2015.

Weimaranerlägret 2014

Weimaranerlägret 2014 – Foto: Zandra Öjring

I år kommer lägret att vara i Jönköping (Pensionat Sjöhaga) p.g.a. att Bergslagsgården, där vi har haft lägret sedan 2005, är såld för att bli flyktingboende. Detta gör att lägret kommer att få en liten form av nystart. Nya spännande marker att träna på.
Det här blir tionde året i rad som lägret genomförs och vi hoppas på många deltagare med intensiva träningspass och mycket socialt umgänge. Alla kan vara med! Boka in den helgen redan nu och dra med dina weimaranerkompisar. Vi lovar att det blir härliga dagar!

Grundtanken med weimaranerlägret är att vi som har weimaraner skall träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna och leva med weimaraner.

Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna och träffar olika instruktörer. Grundlydnad inklusive dirigering och apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår, fritt apportsök och viltspår finns med på programmet för alla grupper, anpassat till rätt nivå.

Dessutom erbjuds möjlighet att få tips om hur man visar sin hund på utställning och så ges föreläsningar under lägret, när hundarna vilar.

Målsättningen är att vi skall ha väldigt roligt tillsammans och att alla skall få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning, och få med sig många idéer för fortsatt träning. Weimaranerlägret är SWeiKs största aktivitet under året.

Boende

Det finns boende på Sjöhaga pensionat där vi har samling för träning och olika kringaktiviteter, dock är det begränsat antal platser för boende där. Vi har också tillgång till stugor som ligger ca 17 km ifrån Sjöhaga. Det finns främst dubbelrum och i stugorna bor man flera.

I stugorna finns kök så man kan alltså vara självförsörjande i dessa.

Platser för husvagn och tält finns det obegränsat med, dock är platser med el för husvagn begränsat.

Eftersom det finns olika varianter på boendet så vill vi att ni i anmälan talar om hur ni vill bo. Dessutom vill vi att ni anger ett förstaval respektive andraval på boende utifall det boende ni önskar i första hand är fullt.

Boendet kommer att fördelas vartefter anmälan kommer in så vill ni vara säkra på att ni får ert förstaval så anmäl er snarast.

För mer info se:  Sjöhaga pensionat  och Kyrkekvarn

Stugorna ser ut så här: Typ A-stuga.

De varianter som finns på boende och priser ser ni nedan:

Boende – Stugor Kyrkekvarn

4 pers/stuga: 3 489 kr
Boende/person: 872 kr

3 pers/stuga: 3 489 kr
Boende/person: 1 163 kr

2 pers/stuga: 3 489 kr
Boende/person: 1 745 kr

Boende – Rum Sjöhaga Pensionat

Dubbelrum: 1 800 kr
Boende/person: 900 kr

Singelrum: 1 800 kr
Boende/person: 1 800 kr

 

Möjlighet finns även för de som bor i stugorna att beställa slutstädning för 550 kr
Husvagn (elplats): 100 kr/natt

Mat

För de som bokar rum på Sjöhaga pensionat ingår frukost.
Frukost, lunch och middag bokas på plats och betalas direkt till Sjöhaga.

Priser mat:

Frukost: 40 kr
Lunch: 70 kr
Middag: 85 kr

Vi erbjuder fyra olika deltagandeformer

 1. Valpar upp till 6 månaders ålder: Valpträning i grupp i korta pass mitt på dagen de första två lägerdagarna, samt att titta och prova på träningen som de äldre hundarna gör. Instruktör med utbildning och erfarenhet av valpträning.
  Pris: 1 250 kr per valp.
 2. Vuxna hundar, alla nivåer: Omväxlande träning i små grupper, grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår och viltspår. SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna weimaraner är instruktörer.
  Pris: 1 250 kr per hund.
 3. Intensivkurs, hundar 12-24 månaders ålder: Intensiv grundlydnad för erfaren instruktör första 1,5 dagen på lägret, sedan deltagande i det ordinarie lägerprogrammet (alternativ 2).
  Pris: 1.750 kr per hund.
 4. Fullbrukskurs: Svenska Vorstehklubben har en provform som heter ”fullbruksprov” som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp. Plats på kursen ges i första hand till ekipage som har apportkommandot befäst och som har meriter på viltspår- och fältprov men i mån av plats bereds andra möjlighet att delta. Kursen lämpar sig inte för unghundar.
  Pris: 2.100 kr per hund.

Viltspår

Vi har viltspårprovdomare på plats och det finns möjlighet för alla deltagande hundar över 9 månaders ålder att avlägga viltspårprov i anlagsklass (AKL) och öppen klass (ÖKL) under lägret. Om ni redan nu vet med er att ni vill avlägga viltspårsprov så meddela gärna detta i samband med anmälan!

 

Anmälning till lägret görs till weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

Sista anmälningsdatum: 19/4-2015

Om du har frågor innan dess så kontakta lägeransvariga

Zandra Öjring, Eva Bjärud eller Micke Svedberg

via mail på

weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

FacebookFacebook