Weimaranerlägret 5-8 maj 2016 – Ny information

SWeiK har nöjet att bjuda in alla nya och gamla medlemmar, allt från små valpar till veteraner, oavsett utbildningsnivå, målsättning och intresse till det årliga weimaranerlägret i Kristi Himmelsfärdshelgen 5-8 maj 2016.

I år kommer lägret att hållas på Gammelkroppa Skogsskola www.gammelkroppa.se som ligger utanför Filipstad i Värmland, cirka 30 minuter från Sävsjön där vi varit tidigare år. Nya spännande marker att träna på.

Det här blir tionde året som lägret genomförs och vi hoppas på många deltagare med intensiva träningspass och mycket socialt umgänge. Alla kan vara med! Boka in den helgen redan nu, och dra med dina weimaranerkompisar. Vi lovar att det blir härliga dagar!

Grundtanken med weimaranerlägret år att vi som har weimaraner skall träffas och lära av varandra.

Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna och leva med weimaraner. Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna och träffar olika instruktörer.

Grundlydnad inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår, fritt apportsök och viltspår finns med på programmet för alla grupper, anpassat till rätt nivå.

Målsättningen år att vi skall ha väldigt roligt tillsammans och att alla skall få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning. Weimaranerlägret är SWeiKs största aktivitet under året.

Boende

Boendet kommer vara på Gammelkroppa Skogsskola där vi tillsammans äter, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns singelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st.

Priser för boende

Boende singelrum
Torsdag – Söndag
Boende 2 per rum
Torsdag – Söndag

2.865 kr
inklusive frukost & lunch

2.265 kr per person
inklusive frukost & lunch

Extranatt inklusive frukost
650 kr­ per person

Husvagn: 100 kr/natt
Tält: 50 kr/natt

Priser för mat

Frukost & lunch: 150 kr
Middag: 120 kr
Bokning av mat ska ske i samband med kursanmälan.

 

Vi erbjuder fyra olika deltagandeformer:

 1. Valpar upp till 6 månaders ålder: Valpträning i grupp i korta pass mitt på dagen de första två lägerdagarna, samt att titta och prova på träningen som de äldre hundarna gör. Instruktör med utbildning och erfarenhet av valpträning.
  Pris: 1.250 kronor per valp.
  .
 2. Vuxna hundar, alla nivåer: Omväxlande träning i små grupper, grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår och viltspår. SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna weimaraner är instruktörer.
  Pris: 1.250 kronor per hund.
  .
 3. Intensivkurs, hundar 12-24 månaders ålder: Intensiv grundlydnad för erfaren instruktör första 1,5 dagen på lägret, sedan deltagande i det ordinarie lägerprogrammet (alternativ 2).
  Pris: 1.850 kronor per hund.
  .
 4. Fullbrukskurs: Svenska Vorstehklubben har en provform som heter ”fullbruksprov” som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp. Apportkommandot bör vara befäst.
  Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.
  Pris: 2.250 kronor per hund.
  .

Viltspår

Vi har viltspårprovdomare på plats och det finns möjlighet för alla deltagande hundar över 9 månaders ålder att avlägga viltspårprov i anlagsklass (AKL) och öppen klass (ÖKL) under lägret. Om ni redan nu vet med er att ni vill avlägga viltspårsprov så meddela gärna detta i samband med anmälan!

Anmälan

Anmälningar till lägret görs till: weimaranerlagret@weimaranerklubben.se
Sista anmälningsdatum är 5/4-2016

Om du har frågor innan dess, kontakta lägeransvariga Zandra Öjring eller Micke Svedberg via mail på: weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

FacebookFacebook