Kalendarium

Provkalender (hos SKF)

Anmälan till prov

Ett prov genomförs normalt under en dag. 

Det är vanligt att två prov anordnas på samma ort under en helg. Om du vill starta båda dagarna ska du alltså göra två anmälningar, en per prov.

För att anmäla till ett prov behöver du:

  1. Betala provagiften till BG: 5627-2552 eller Swish: 123 183 44 80
    Ange datum och plats för det prov som anmälan avser, samt namn på anmäld hund. 
  2. Maila en ifylld anmälningsblankett till jaktprov@weimaranerklubben.se.
    Blankett: Jaktprovsanmälan

Anmälan är komplett när provavgiften har kommit till Weimaranerklubbens bankkonto. Observera att det dröjer ett par bankdagar innan en bankgirobetalning når klubbens konto. 

Normalt är sista ordinarie anmälningdag fredag 4 veckor före provet och då ska avgiften också finnas på klubbens bankkonto. Därefter sorteras den in som efteranmälan

SWeiKs webshop

Vi vet att många uppskattat möjligheten att anmäla sig till eftersöks- och jaktprov via klubbens webshop. Ingen fara, den kommer tillbaka så snart som möjligt. Tills dess får vi hålla till godo med ovanstående anmälningsmetod. 

Provregler

Alla som ska starta vid jaktprov är skyldiga att ta del av provreglerna i förväg; Jaktprovsregler

Här finns regler för viltspårprov.

Statligt jaktkort

Alla som är ute på jakt ska ha med sig statligt jaktkort. Även hundförare på jaktprov som inte själv bär vapen är enligt lagen ute på jakt och ska alltså bära jaktkort. Detta gäller prov där fågel får fällas, alltså inte prov i eftersöksgrenarna.

Klicka här så kommer du till Naturvårdsverket där det finns information om hur man betalar. Kortet är giltigt under jaktåret, 1 juli till 30 juni och kostar 300 kr.

Frågor

När du undrar över något inför ett prov är du välkommen med dina frågor till provledaren eller till jaktprovsekreteraren. Under provet får du gärna ställa frågor domaren också. Det är viktigt att du inte har några obesvarade frågor och funderingar gnagande, under och efter ett prov!

Välkommen ut i provmarken!

Om jaktprov