Provkalender (hos SKF)

Anmälan till prov

Via vår webbshop köper du plats till aktuellt prov. Det går att betala med Swish eller bankgiro. Vi rekommenderar att du använder swish då denna betallösning är snabbast. För att komma till webbshopen, klicka på länken nedan:

SWEIKS WEBBSHOP

Bra att tänka på:

  1. Kom ihåg att ta med dig en ifylld jaktprovsblankett till aktuellt prov. En blankett per hund och start. Blankett: Jaktprovsanmälan
  2. Ett prov genomförs under en dag. (Ett undantag från den generella regeln är KM vilket är ett prov som normalt delas upp på två dagar).
  3. Normalt är sista ordinarie anmälningdag fredag 4 veckor före provet och då ska avgiften också finnas på klubbens bankkonto. Därefter sorteras den in som efteranmälan. En swishbetalning når klubbens konto omgående. En bankgirobetalning kan ta upp till tre bankdagar. 

Provregler

Alla som ska starta vid jaktprov är skyldiga att ta del av provreglerna i förväg; Jaktprovsregler

Här finns regler för viltspårprov.

Statligt jaktkort

Alla som är ute på jakt ska ha med sig statligt jaktkort. Även hundförare på jaktprov som inte själv bär vapen är enligt lagen ute på jakt och ska alltså bära jaktkort. Detta gäller prov där fågel får fällas, alltså inte prov i eftersöksgrenarna.

Klicka här så kommer du till Naturvårdsverket där det finns information om hur man betalar. Kortet är giltigt under jaktåret, 1 juli till 30 juni och kostar 300 kr.

Frågor

När du undrar över något inför ett prov är du välkommen med dina frågor till provledaren eller till jaktprovsekreteraren. Under provet får du gärna ställa frågor domaren också. Det är viktigt att du inte har några obesvarade frågor och funderingar gnagande, under och efter ett prov!

Välkommen ut i provmarken!

Om jaktprov