Pingstläger 2009

SWeiK anordnar för fjärde året det populära pingstlägret, det är dags att boka upp 28-31 maj 2009 i kalendern!

Som vanligt kommer vi att hålla till på Bergslagsgården vid Sävsjön utanför Hällefors, i gränstrakterna av Västmanland, Dalarna och Värmland. Pingsten 09 infaller helgen 28-31/5.

Allt som behövs finns runt Bergslagsgården. Fin spårskog, sjö med bra vatten för träning och stora gräsytor för lydnadsträning och övriga aktiviteter. Detta gör att tiden kan användas effektivt.

Trötta deltagare

Passa på att fråga medlemmar som var där 2008 om vad som händer och om vilka aktiviteter vi hade då.

Träning

Det blir tre dagar med intensiv träning och gemenskap. Målet är att vi liksom tidigare år ska ha riktigt roligt tillsammans och att hundar och förare ska utvecklas (och utmattas…). Programmet kommer att innehålla grunddressyr och stadga, släpspår, viltspår och vatten.

Det kommer även att vara möjligt att avlägga viltspårsprov under lägret.

Vi räknar med att deltagare på alla nivåer kommer till lägret, även hundar i alla åldrar och med varierande erfarenhet, därför är det ingen som behöver känna att detta inte passar honom/henne. Deltagarna delas upp i grupper efter erfarenhet så att alla får träning på rätt nivå.

Anders Landin – valpar och vuxna hundar

Vi kan glädjande nog meddela att vi även denna gång kommer att kunna erbjuda träning för Anders Landin och hans duktiga medhjälpare Peter Nilsson, Detta har varit mycket uppskattat tidigare år. 2009 har vi plats för 10 vuxna hundar och 10 valpar (ålder 3-6 månader) i “Landingrupperna”.

Träningen med Anders och Peter kommer att förläggas till fredag och lördag, totalt c:a 8 timmar för de vuxna hundarna och c:a 3,5 timme för valparna. Övrig tid under lägret tränar dessa grupper med de vanliga SWeiK?instruktörerna.

Vad det gäller valparna så tror vi att Landin-träningen är fullt tillräcklig för dem och därför räknar vi inte med att valparna deltar i övrig träning och betalar därför inte för denna.
Eftersom kurserna för Anders Landin tidigare år har varit väldigt populära så kommer vi även denna gång att prioritera de som ej tidigare varit med på hans kurser. Detta för att så många som möjligt ska få denna möjlighet.

I övrigt är det duktiga SWeiK-medlemmar som kommer att agera instruktörer på lägret.

Boende och priser

Vi bor i enkla men trivsamma 2-bäddsrum och hundarna kan bo i rummen.

Priset per dygn är 460 kr per person i dubbelrum inklusive helpension. Då ingår även sängkläder och städning. Nytt för 2009 är att vi ej kan erbjuda enkelrum. Detta av den enkla anledningen att intresset är så stort och vi tidigare har varit tvungna att säga nej till intresserade på grund av rumsbrist.

Sedan tillkommer 1000 kr per hund för att täcka SWeiKs kostnader för apportvilt och SWeiKs instruktörers boende.

För de som tränar för Anders Landin tillkommer ytterligare 1100 kr för vuxen hund alternativt 500 kr för valp. Vad gäller valparna så tror vi att Landin-träningen är fullt tillräcklig för dem och därför räknar vi inte med att valparna deltar i övrig träning och betalar därför inte för denna.

Kostnad för eventuella viltspårsprov tillkommer.

Prisexempel

Boende: 1 person, 3 nätter 1 380 kr 1 person, 3 nätter 1 380 kr 1 person, 3 nätter 1 380 kr
Hund: 1 vuxen hund 1 000 kr 1 vuxen hund och träning för Landin 2 100 kr 1 valp och träning för Landin 500 kr
Summa: 2 380 kr 3 480 kr 1 880 kr

Anmälan

Vi tar emot anmälningar från och med den 1 januari 2009 här. Märk ditt email “Pingstläger 2009” och ange namn på förare och hund(ar). Glöm inte att beskriva var ni står i träningen! (Så att ni får vara med i den träningsgrupp som passar bäst).

För att säkra en plats måste sedan lägeravgiften vara inbetald på SweiK:s PG-konto 460 66 06-4 senast 30 april 2009. Det enda kravet vi har är att ni är medlem i SWeiK.

Mer information kommer i WeimaranerNytt nr 1 2009 men du kan redan nu förbereda dig för att skicka in anmälan efter årsskiftet. Det finns plats för många deltagare men vid platsbrist så gäller först till kvarn…