Foto: J&C Bondesson
Foto: J&C Bondesson

Presentation av regionkontakter:

Region: Kontakt:
Västerbotten Anna Norlén
0702-300951
Eskilstuna – Södermanland med omnejd Jan Berger
0707-331700
På Torslund har vi tillgång till olika typer av skogsterräng och ett vatten. Målsättningen är att med regelbundet återkommande träningstillfällen själva eller i sällskap med traktens jaktlag och andra erbjuda bra och nyttig träning utifrån deltagarnas önskemål.Träningstillfällena är normalt dagtid på helger. Vi kan träna lydnad, stadga, apportering, släp- samt blodspår och vatten. Det går att höra av sig om privata träningstillfällen utöver vad som planerats om det önskas.Om du är intresserad att komma och träna hör du av dig minst tre dagar före aktuellt tillfälle på mail jan@torslund.com eller telefon 0707-33 17 00 eller via webben torslund.comAlla är väl mötta och vi har öppet för andra raser att komma med när vi tränar!
Södra Norrbotten Ulf Gustafsson
0703-153536
Vi har inga speciella träningsdagar utpekade utan vi kör löpande träningar kvällar och helger med högtryck under sensommaren, med träning nästan varje kväll.Dom som vill hänga på och träna hund är välkommen att kontakta mig så planerar vi in träning efter behov och önskan.Där man har större behov än enklare form av träningsgrupper så kan jag även förmedla kontakt för jaktlydnadsutbildning.Generellt kan man väl säga att all träning fokuseras kring jaktlydnad och jaktträning. Målet med träningen är framförallt att få en fungerande jakthund men även så tränar vi för att stå rustad för att kunna anmäla sig till eftersöksgrenar och jaktprov.Alla stående fågelhundar är välkomna att delta på träningskvällarna vilket kryddar tillvaron och breddar gemenskapen, även stötande fågelhundar är välkomna.

Allt eftersom weimaranerpopulationen ökar, så ökar också behovet av att få hjälp med träning. SWeiK har inte resurser att ordna aktiviteter över hela landet, det som styrelsen nu i första hand satsar på är att utöka antal provtillfällen. Vi vet att vägen till en provstart kan vara lång och för en del hundägare är det kanske inte att starta på prov som är målet utan för de flesta är samvaron och arbetet med den egna hunden det viktigaste.

Vi gjorde därför en efterlysning på personer som kan tänka sig att vara kontaktpersoner för att starta träningsgrupper eller hänvisa till befintliga. Glädjande nog var det några entusiastiska medlemmar som svarade och vi är nu beredda att försöka få till aktiviteter ute i landet. Hör av dig om du vill hjälpa till i din del av landet!

Riktlinjen är: “Vi träffas och tränar våra hundar, vi hjälper varandra”. Det är viktigt att ha i åtanke att de som samordnar i de flesta fall inte är fullfjädrade tränare! Det här en verksamhet som säkert tar lite tid att växa fram och den kommer givetvis att se olika ut i de olika regionerna, det blir ju vad vi gör det till!