Weimaranerlägret 2011

Traditionen fortsätter! Även 2011 genomförs ett läger.

Det blir sjätte året i rad som vi samlar ett stort antal medlemmar och tränar tillsammans. Lägret har bytt namn då datumen inte sammanfaller med pingsthelgen i år. Weimaranerlägret går av stapeln 2-5 juni 2011.

Som vanligt håller vi till på Bergslagsgården vid Sävsjön utanför Hällefors, i gränstrakterna av Västmanland, Dalarna och Värmland. Allt som behövs finns runt Bergslagsgården. Fin spårskog, sjö med bra vatten och stora gräsytor för lydnadsträning och övriga aktiviteter. Detta gör att tiden kan användas effektivt.

Träning

Det blir som vanligt tre dagar med intensiv hundträning och gemenskap. Målet är att vi, (som tidigare år), ska ha riktigt roligt tillsammans och att hundar och förare ska utvecklas (utmattas…).

Programmet kommer att innehålla grunddressyr och stadga, släpspår, vatten, viltspår och för de som har kommit lite längre hoppas vi även detta år kunna erbjuda förberedelse inför fullbruksprov.

Det kommer alltså att finnas något för alla och vi hoppas att både du som har din första Weimaraner och du som siktar på elitklass och fullbruksprov 2011 anmäler dig till lägret – Alla är lika välkomna!

Det kommer också att vara möjligt att avlägga viltspårsprov under lägret.

Behöver jag ha erfarenhet och vana av detta innan?  Svar: Nej! Vi räknar tvärtom med att deltagare på alla nivåer kommer till lägret, även hundar i alla åldrar och med varierande erfarenhet. Deltagarna kommer att delas upp i grupper efter erfarenhet så att alla får träning på rätt nivå.

Torsdag 2/6 Ankomst och gemensam grillning
Fredag 3/6 Träningsprogram hela dagen
Lördag 4/6 Träningsprogram hela dagen
Söndag 5/6 Träningsprogram fram till kl 12:00 därefter avslut i samband med lunchen och sedan hemfärd

Boende och priser

Vi bor i enkla men trivsamma 2-bäddsrum och hundarna kan bo i rummen. Alla betalar en träningsavgift på 1.000 kronor per hund för att täcka kostnader för apportvilt och instruktörernas boende.

Träningsavgift 1.000 kr/hund
Helpension 3 dagar i dubbelrum 1.731 kr/person
Helpension 3 dagar i enkelrum 2.318 kr/person
Husvagn 3 dagar (uppställning och el) 369 kr

Prisexempel

Träning + 3 dagars helpension med del i dubbelrum: 2.731 kr/person).

Måltidspriser

För er som inte väljer helpension, som bor i närheten eller kommer med husvagn:

Frukost 67 kr/dag
Lunch 84 kr/dag
Middag 106 kr/dag

Besökare är välkomna att äta i matsalen med oss, men betalar då direkt till Bergslagsgården.

Avgift för eventuella viltspårsprov tillkommer.

Anmälan

Anmälan görs via mail till Tina Ekström, weimaranerlagret@weimaranerklubben.se.

Märk meddelandet “Weimaranerlägret 2011” och ange namn på förare och hund(ar). Glöm inte att beskriva var ni står i träningen! Meddela redan i anmälan om ni har tänkt gå viltspårsprov under lägret.

För att säkra en plats måste lägeravgiften vara inbetald på SWeiKs Pg-konto, 460 66 06-4, senast 5 maj 2011. Du måste även vara medlem i SWeiK/SKF.

Låter detta intressant?

Det finns plats för många deltagare men vid platsbrist gäller “först till kvarn…”

Välkomna!