Foto: Katarina Abrahamsson

För trettonde gången har nu SWeiK glädjen att kunna bjuda in medlemmar inom SKF och dess rasklubbar till sin uppskattade träningshelg, Weimaranerlägret. Förra året slog vi rekord med 57 deltagande ekipage!

Liksom de senaste åren går lägret av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, 30 maj – 2 juni, på Gammelkroppa Skogsskola & Konferens utanför Filipstad i Värmland.

Här ges tillgång till fina träningsmarker i både skog och sjöar, fantastiska måltider, trevligt boende och möjlighet att träffa gamla vänner eller stifta nya bekantskaper med andra likasinnade.

Årets KM i viltspår anordnas på samma plats torsdag 30 maj, separat inbjudan kommer.

 

Grundtanken med Weimaranerlägret är att vi som har weimaraner och andra kontinentala stående fågelhundar ska träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna, jaga och leva med weimaraner.

Foto: Katarina Hansson

Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna. Målsättningen är att ha två/tre instruktörer i varje grupp och precis som förra året kommer ni att ha samma instruktörer under hela lägret. Grundlydnad, inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår och fritt apportsök finns med på programmet för alla, anpassat till rätt nivå.

Det kommer också finnas möjlighet att gå viltspårprov, detta ska ni anmäla när ni anmäler till lägret. På lägret kommer också att finnas en shop med försäljning av diverse hundrelaterade produkter.

Målsättningen är att vi ska ha väldigt roligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning.

Incheckning sker torsdag 30 maj mellan kl. 14-17. Vi börjar med en allmän information kl. 18.00. Efter den äter vi en gemensam middag. Priset för torsdagsmiddagen är 95 kr och du kan köpa den separat.

Sista anmälningsdatum är 10/5 och det är först till kvarn som gäller för kurserna. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader. Anmälan görs till weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

Boende

Basen för lägret kommer att vara Gammelkroppa Skogsskola där vi bor, äter tillsammans, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns singelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st.

 

Priser för boende

 
  Boende singelrum
torsdag – söndag
(3 nätter)
  Boende 2 per rum
torsdag – söndag
(3 nätter)
 
 

2 795 kr
inklusive helpension

 

2 615 kr per person
inklusive helpension

 
 

Extra natt inklusive frukost
650 kr­ per person

 
 

Husvagnsplats inkl el: 150 kr/natt

 
 

Tältplats inkl jordvärme: 75 kr/dygn

 
 

Priser för mat (utöver helpension)

Frukost: 70 kr
Lunch
: 85 kr
Middag
: 95 kr

  

I år erbjuds träning i följande grupper:

  1. VALP – Hundar 4-9 månaders ålder
   Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning.
   Ni kommer i lagom tempo få testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

   Pris: 1.400 kronor per hund.
   .

  2. UNGHUND – Hundar 9-24 månaders ålder
   Som rubriken antyder riktar sig denna kurs till den unga hunden.
   Utöver träning inför eftersöksgrenarna kommer ett större fokus läggas på grundlydnad och förståelse för hunden, hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap. Grunder i apportering och stadga står också på schemat.

   Pris: 1.700 kronor per hund.
   .

  3. ÖPPEN KLASS – Vuxna hundar
   Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass.
   Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

   Pris: 1.700 kronor per hund.
   .

  4. ELITKLASS 
   Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat din hund i elitklass.
   Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, tung apportering, introduktion av räv, dirigering på land och i vatten. En förberedelse för eftersöksgrenarna i elitklass.

   Pris: 1.700 kronor per hund.
   .

  5. FULLBRUKSKURS 
   SWeiK planerar att under hösten 2019 (för första gången) arrangera ett fullbruksprov, en provform som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen.
   För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull.
   Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.

   Pris: 2.400 kronor per hund.

  Anmälan

  Anmälningar till lägret görs via weimaranerlagret@weimaranerklubben.se. Ange önskemål om kurs, boende och måltider.

 1. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader.

 2. Sista anmälningsdatum är 10 maj

  Om du har frågor innan dess, kontakta lägeransvariga via mail på: weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

  .

Här är några av deltagarna vid 2018 års läger. Känner du igen någon? (Klicka på bilden för större format).

Tags:

Comments are closed