Kort om avelskommitténs 
uppgifter

Avelskommittén finns till för att väcka intresse och främja avel och uppfödning av såväl fysiskt som mentalt sunda, bruksmässigt, jaktligt och exteriört fullgoda hundar. Vi försöker kontinuerligt informera våra uppfödare om rasens status för dagen. Vi verkar för en fortsatt bredd i avelsarbetet för kommande generationer och rasens framtida utveckling. Välkommen att kontakta oss via avel@weimaranerklubben.se

SWeiKs avelskommitté 

Mimmi Erixon – sammankallande

Jag jagar det mesta med mina hundar. Jag har tidigare suttit med i SWeiKs styrelse och avelsråd samt i styrelsen för Södra Älvsborgs Läns Kennelklubb. Jag har gått SKKs utbildning för avelsråd samt dess uppfödarutbildning. Jag är utbildad SBK instruktör och SBK mentalbeskrivningsfigurant.

Den första weimaranern flyttade hem till mig 1990 och sedan 1997 har jag fött upp weimaraner under prefixet Mimmtrix. Under årens lopp har det hunnit bli närmare 40 kullar, bland annat världens första weimaraner som blivit trippelchampion (jakt, utställning och viltspår). Jag har startat mina hundar på jaktprov runt om i Europa och min uppfödning har startat på jaktprov runt om i världen.

För mig ligger stamtavlor, mentalitet, exteriör och användbarhet/jakt varmt om hjärtat när det kommer till våra hundar. Jag intresserar mig också för sjukdomar inom rasen och håller koll på hur det utvecklar sig runt om i världen, inte bara i Sverige. Att weimaranern förblir den mångsidiga hund den är och skall vara är något som jag brinner för. Något som vi skall förvalta och vara stolta över.

Adené Edsheim

Jag bor i Vollsjö, Skåne med man och fyra långhår.

Skaffade mitt första långhår för ca 20 år sedan och sedan dess inte en lugn stund. Bara en massa äventyr i skog och på fält.

2017 startade jag och min man ZolTik’s kennel där vi föder upp långhårs Weimaraner i liten skala.

Jag har jägarexamen och är utbildad hundinstruktör.

Alla våra hundar används i fågeljakt och eftersök. När tid finns har jag en del drop in träning i lydnad då jag tycker att samspelet mellan hund och förare är superviktigt för att bland annat lyckas i jakten.

Katarina Hansson

Jag bor i Kristianstad, Skåne med min man och fyra weimaraner. Jag skaffade min första weimaraner för 20 år sedan.

 Jag har hållit på mycket med travhästar, galoppörer och i ett av stallen fanns en weimaraner. Jag fattade tycke för denna hundras och fotade den. Jag började sedan min efterforskning på rasen, då jag inte visste varken vad den hette eller vad den användes till.

Eftersom denna ras passade mitt aktiva liv begav jag mig ut på ett fältprov och lärde mig mer om rasen och provformen. Min första weimaraner var en omplacerings tik på 2 år.

När jag började med jaktträning med min första weimaraner Kilesands Lira, lärde jag mig mycket om träning- och provformen för stående fågelhundar. Genom att åka runt och titta på prov och prata med kunnigt folk samt hänga med på träningar lärde jag mig ännu mer.

 Jag och min man startade Greyberry´s kennel 2008. Vi föder upp weimaraner i en liten skala. Vi har kullar enbart när vi känner att det kan tillföra rasen något och när vi tror att det är något vi själva kan ha nytta av i framtiden. 

Både jag och min man jagar aktivt med våra hundar. Eftersom weimaranern är en mångsidig ras så jagar vi både klövvilt och fågel med våra hundar. Vi använder dom även vid eftersök på skadat vilt.