Kort om avelskommitténs 
uppgifter

Avelskommittén finns till för både tik- och hanhundsägare vid val av täckhund och parning. Vi försöker kontinuerligt informera våra uppfödare om rasens status för dagen. Vi verkar för en fortsatt bredd i avelsarbetet för kommande generationer och rasens framtida utveckling. Välkommen att kontakta oss via avel@weimaranerklubben.se

SWeiKs avelskommitté består av..

Kadi Harjak – sammankallande

Jag har haft weimaraner sedan 2002 och fött upp några få kullar sedan 2007 under prefixet Snaiper’s. Jagat över egna hundar sedan 2006 och tycker att det roligaste som finns är samarbetet mellan hund och människa. Jag brinner för rasen, dess mångsidighet och de jaktliga egenskaperna, har startat en hel del prov både i Sverige och utomlands och utbildar mig nu till jaktprovs-domare i fält och fullbruks. Jag är nyfiken på hur andra länder utvärderar sina avelsdjur och hur vi kan samarbeta över gränser, både när det gäller hälsa och de jaktliga egenskaperna. Jag är invald i SWeiK avelskommittén sedan 2019 och i SWeiK’s styrelse sedan 2021..

Elisabeth Beskow

Jag köpte min första Weimaraner redan 1988 och har sedan dess varit fast för rasen. Jag har tillsammans med Anders Beskow fött upp rasen under kennelnamnet Woksebs sedan 1997 och Woksebs var den första kenneln som tilldelades Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris. Jag har under åren haft flera förtroendeuppdrag i klubben och gör nu ”comeback” i avelsrådet. 

Jag gillar att träna och tävla med mina hundar för jaktprov.Det är ett utmärkt sätt att utvärdera vårt avelsarbete och se till att rasen fortsätter vara en mångsidig jakthund.

Mimmi Erixon

Jag jagar det mesta med mina hundar. Jag har tidigare suttit med i SWeiKs styrelse och avelsråd samt i styrelsen för Södra Älvsborgs Läns Kennelklubb. Jag har gått SKKs utbildning för avelsråd samt dess uppfödarutbildning. Jag är utbildad SBK instruktör och SBK mentalbeskrivningsfigurant.

Den första weimaranern flyttade hem till mig 1990 och sedan 1997 har jag fött upp weimaraner under prefixet Mimmtrix. Under årens lopp har det hunnit bli närmare 40 kullar, bland annat världens första weimaraner som blivit trippelchampion (jakt, utställning och viltspår). Jag har startat mina hundar på jaktprov runt om i Europa och min uppfödning har startat på jaktprov runt om i världen.

För mig ligger stamtavlor, mentalitet, exteriör och användbarhet/jakt varmt om hjärtat när det kommer till våra hundar. Jag intresserar mig också för sjukdomar inom rasen och håller koll på hur det utvecklar sig runt om i världen, inte bara i Sverige. Att weimaranern förblir den mångsidiga hund den är och skall vara är något som jag brinner för. Något som vi skall förvalta och vara stolta över.