Kort om avelskommitténs 
uppgifter

Avelskommittén finns till för att väcka intresse och främja avel och uppfödning av såväl fysiskt som mentalt sunda, bruksmässigt, jaktligt och exteriört fullgoda hundar. Vi försöker kontinuerligt informera våra uppfödare om rasens status för dagen. Vi verkar för en fortsatt bredd i avelsarbetet för kommande generationer och rasens framtida utveckling. Välkommen att kontakta oss via avel@weimaranerklubben.se

SWeiKs avelskommitté består av..

Lisbeth Ericsson – sammankallande

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och då främst hundar. 1997 kom vår första Weimaraner in i familjen. Mimmtrix Vera af Impi som skulle endast användas till eftersök av klövvilt. Intresset för fågeljakt och avel kom efter ett tag. Sen var jag fast, oj vad lärorikt med en Weimaraner! Och då vad de har med sig i sina gener och sen av miljöpåverkan.

Vid millenniumskiftet föddes vår första weimaranerkull under kennelnamnet Jerikogårdens. I början kändes allt enkelt, men desto mer man lär sig desto mer inser man att det finns mycket mer att lära. Sen ett antal år tillbaka är jag även avelsfunktionär i SKFs avelskommité. Jag har gått SKKs distanskurs för avels- funktionärer och deltagit på SKKs avelskonferens. För närvarande har vi ingen Weimaraner som bor i hushållet utan vi har en tik på foder. Vi har haft både tikar och hanar hemma. Idag har vi 4 stående fågelhundar av rasen Braque Francais type Pyreneés. Men säkerligen blir det fler weimaraner i vår ägo. Många av er medlemmar i SWeiK har nog kommit i kontakt med mig då jag även varit jaktprovssekreterare i många år.

Adené Edsheim

Jag bor i Vollsjö, Skåne med man och fyra långhår.

Skaffade mitt första långhår för ca 20 år sedan och sedan dess inte en lugn stund. Bara en massa äventyr i skog och på fält.

2017 startade jag och min man ZolTik’s kennel där vi föder upp långhårs Weimaraner i liten skala.

Jag har jägarexamen och är utbildad hundinstruktör.

Alla våra hundar används i fågeljakt och eftersök. När tid finns har jag en del drop in träning i lydnad då jag tycker att samspelet mellan hund och förare är superviktigt för att bland annat lyckas i jakten.

Mimmi Erixon

Jag jagar det mesta med mina hundar. Jag har tidigare suttit med i SWeiKs styrelse och avelsråd samt i styrelsen för Södra Älvsborgs Läns Kennelklubb. Jag har gått SKKs utbildning för avelsråd samt dess uppfödarutbildning. Jag är utbildad SBK instruktör och SBK mentalbeskrivningsfigurant.

Den första weimaranern flyttade hem till mig 1990 och sedan 1997 har jag fött upp weimaraner under prefixet Mimmtrix. Under årens lopp har det hunnit bli närmare 40 kullar, bland annat världens första weimaraner som blivit trippelchampion (jakt, utställning och viltspår). Jag har startat mina hundar på jaktprov runt om i Europa och min uppfödning har startat på jaktprov runt om i världen.

För mig ligger stamtavlor, mentalitet, exteriör och användbarhet/jakt varmt om hjärtat när det kommer till våra hundar. Jag intresserar mig också för sjukdomar inom rasen och håller koll på hur det utvecklar sig runt om i världen, inte bara i Sverige. Att weimaranern förblir den mångsidiga hund den är och skall vara är något som jag brinner för. Något som vi skall förvalta och vara stolta över.