Weimaranerlägret 9-12 maj 2024

SWeiK har glädjen att återigen kunna bjuda in medlemmar inom SKF och dess rasklubbar till sin uppskattade träningshelg, Weimaranerlägret. Även denna gång går lägret av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, 9-12 maj på Gammelkroppa Skogsvårdsskola & Konferens utanför Filipstad i Värmland. Här ges tillgång till fina träningsmarker i både skog och sjöar, fantastiska måltider, trevligt boende och möjlighet att träffa gamla vänner eller stifta nya bekantskaper med likasinnade.

Grundtanken med Weimaranerlägret är att vi som har weimaraner och andra kontinentala stående fågelhundar ska träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna, jaga och leva med weimaraner. Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna. Grundlydnad, inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår och fritt apportsök finns med på programmet för alla, anpassat till rätt nivå.

Det kommer också finnas möjlighet att gå enskilt viltspårprov, detta ska ni anmäla när ni anmäler till lägret. 
Vi arrangerar KM i Viltspår den 9 Maj. För att få starta på KM krävs det att din hund har avlagt ett godkänt viltspår i anlagsklass (AKL). (separat info kommer)

Målsättningen är att vi ska ha trevligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning.


Anmälan

Sista anmälningsdatum är den 20 april och det är först till kvarn i kurserna. Ett krav är att man måste vara medlem i någon av SKF’s rasklubbar. SWeiK’s medlemmar har företräde om kurs blir fullbokad. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader.  Anmälan är bindande.

Anmälan och frågor görs till  weimaranerlagret@weimaranerklubben.se 


Datum

9 – 12 Maj, incheckning sker torsdag, den 9 maj mellan 14-17. Vi börjar med en allmän information i restaurangen kl 18.00, efter den äter vi en gemensam middag. Middag ingår för dem som bokat boende med helpension, för övriga är kostnaden för middag 265 kr. 


Boende

Basen för lägret kommer att vara Gammelkroppa Skogsskola där vi bor, äter tillsammans, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns enkelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st.Priser för boende och mat
Enkelrum

Torsdag – söndag (3 nätter)
inklusive helpension

Pris: 3 910 kr


Dubbelrum (2 per rum)

Torsdag – söndag (3 nätter)
inklusive helpension

Pris: 3 185 kr per person


Annat boende

Husvagnsplats inkl. el: 250 kr/dygn
Tältplats inkl. jordvärme: 150 kr/dygn

Mat 

Frukost: 100 kr
Lunch: 145 kr
Middag: 265 kr

Middag & dessert Lördag: 345 kr

betalning av kurs och boende

För att förenkla för Ida på Gammelkroppa kommer betalning av boende ske i förväg till weimaranerklubben.
Betalning sker efter bekräftad anmälan omkring den 25 april.

Träning erbjuds i följande grupper

Valp – hundar 4-9 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning. Ni kommer i lagom tempo få testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

 Ansvarig instruktör: TBD

 Pris:  1 400 kr

Nybörjare- hundar från 9 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en unghund eller äldre hund, som inte kommit så långt med träningen. Utöver träning inför eftersöksgrenarna kommer ett större fokus läggas på grundlydnad och förståelse för hunden, hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap. Grunder i apportering och stadga står också på schemat.

 Ansvarig instruktör: TBD

 Pris: 1 700 kr

öppen klass

Kursen riktar sig till dig som ska starta eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass. Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

 Ansvarig instruktör: TBD

 Pris: 1 700 kr

elitklass – vuxna hundar

Kursen riktar sig till dig som ska starta eller har startat din hund i elitklass. Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, tung apportering, introduktion av räv, dirigering på land och i vatten. En förberedelse för eftersöksgrenarna i elitklass.

 Ansvarig instruktör: TBD

 Pris: 1 700 kr

fullbrukskurs

SWeiK arrangerar numera fullbruksprov, en provform över 2 dagar som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen. För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull.

Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.

 Ansvarig instruktör: Peter och Ewa Book

 Pris: 2 400 kr