SWeiK har glädjen att återigen kunna bjuda in medlemmar inom SKF och dess rasklubbar till sin uppskattade träningshelg, Weimaranerlägret. Även denna gång går lägret av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, 18 – 21 maj, på Gammelkroppa Skogsvårdsskola & Konferens utanför Filipstad i Värmland. Här ges tillgång till fina träningsmarker i både skog och sjöar, fantastiska måltider, trevligt boende och möjlighet att träffa gamla vänner eller stifta nya bekantskaper med likasinnade. Grundtanken med Weimaranerlägret är att vi som har weimaraner och andra kontinentala stående fågelhundar ska träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna, jaga och leva med weimaraner. Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna. Målsättningen är att ha två-tre instruktörer i varje grupp och precis som tidigare år kommer ni att ha samma instruktörer under hela lägret. Grundlydnad, inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår och fritt apportsök finns med på programmet för alla, anpassat till rätt nivå.

Det kommer också finnas möjlighet att gå viltspårprov, detta ska ni anmäla när ni anmäler till lägret.

Målsättningen är att vi ska ha trevligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning.


Datum

18 – 21 Maj, incheckning sker torsdag, den 18 maj mellan 14-17.  Vi börjar med en allmän information i aulan kl 18.00, efter den äter vi en gemensam middag. Middag ingår för dem som bokat boende med helpension, för övriga är kostnaden för middagen 263 kr. 


Anmälan

Sista anmälningsdatum är den 7 maj, det är först till kvarn i kurserna. Ett krav är att man måste vara medlem i någon av SKF’s rasklubbar. SWeiK’s medlemmar har företräde om kurs blir fullbokad. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader. OBS! Anmälan är bindande.

Anmälan och frågor görs till  weimaranerlagret@weimaranerklubben.se 


Boende

Basen för lägret kommer att vara Gammelkroppa Skogsskola där vi bor, äter tillsammans, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns singelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st.

Priser för boende och mat
Enkelrum

Torsdag – söndag (3 nätter)
inklusive helpension

Pris: 3 574 kr

Extra natt inkl. frukost: 890 kr

Dubbelrum (2 per rum)

Torsdag – söndag (3 nätter)
inklusive helpension

Pris: 2 896 kr per person

Extra natt inkl. frukost: 660 kr per person

Annat boende

Husvagnsplats inkl. el: 200 kr
Tältplats inkl. jordvärme: 75 kr

Mat 

Frukost: 100 kr
Lunch: 117 kr
Middag: 263 kr

betalning av kurs och boende

Info om betalning kommer efter bekräftad anmälan omkring 30 april. 

Träning erbjuds i följande grupper

Valp – hundar 4-9 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning. Ni kommer i lagom tempo få testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

 Ansvarig instruktör: TBD

 Pris:  1 400 kr

Nybörjare- hundar från 9 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en unghund eller äldre hund, som inte kommit så långt med träningen. Utöver träning inför eftersöksgrenarna kommer ett större fokus läggas på grundlydnad och förståelse för hunden, hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap. Grunder i apportering och stadga står också på schemat.

 Ansvarig instruktör: Emma Pettersson

 Pris: 1 700 kr

öppen klass

Kursen riktar sig till dig som ska starta eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass. Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

 Ansvarig instruktör: Adam Dschulnigg och Micke Svedberg

 Pris: 1 700 kr

elitklass – vuxna hundar

Kursen riktar sig till dig som ska starta eller har startat din hund i elitklass. Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, tung apportering, introduktion av räv, dirigering på land och i vatten. En förberedelse för eftersöksgrenarna i elitklass.

 Ansvarig instruktör: Ted Karlsson

 Pris: 1 700 kr

fullbrukskurs

SWeiK kommer arrangera fullbruksprov i höst, en provform över 2 dagar som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen. För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull.

Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig INTE för unga hundar.

 Ansvarig instruktör: Ewa och Peter Book

 Pris:  2 400 kr