Ordförande

Adam Dschulnigg
070-5447669

Adam hade tidigt intresse i hundar och de fanns med i bilden även under tiden i det militära men det var först 2007 som den första egna hunden kom till familjen och det blev en weimaraner.

Adam fastnade för den jaktliga mångsidigheten i rasen och idag får de (för tillfället 2 weimaranerna) jobba med allt från att vara stående fågelhundar, apporterande på andjakter, stöthundar på drevjakter och som eftersöksekipage.

Förutom en tidigare kortare stund i styrelsen på fyllnadsval har Adam varit aktiv i klubben på många sätt men idag framförallt som jaktprovdomare och instruktör på Weimaranerlägret.

     

Sekreterare

Mats Wennerberg
070-512 53 87

Mats introducerades till hundvärlden via sin hustru Monika som har haft hundar i hela sitt liv. För ett tiotal år sedan anlände de första weimaranerna i Mats och Monikas liv, Aida och Wena. Alltsedan dess har Mats tillsammans med Monika varit flitiga deltagare på eftersöksprov och fältprov. 

– Vi är helt fascinerade av dessa hundar och deras enorma egenskaper. Bättre livskamrater kan man inte få!

     

Ledamöter


Kadi Harjak

Kadi bor i Stockholm med sin man Torbjörn och 4 Weimaraner. De har haft Weimaraner sedan 2002 och jagat över egna hundar sedan 2006, har en liten uppfödning under prefixet Snaiper’s sedan 2007. Kadi brinner för rasen, jakten och jaktprovsverskamheten. Nyfiken på hur de jaktliga egenskaperna förvaltas, förändras och utvärderas hos de kontinentala stående fågelhundarna både i Sverige och internationellt, har hon deltagit med Weimaraner på jaktprov i Österrike, Frankrike, Danmark, Italien, Serbien och Kroatien. Kadi är domare i eftersökgrenar och domarelev på fält, medverkar i SWeiKs jaktprovskommitté.

Kadi är invald i SWeiKs avelskommitté sedan 2019.

     
 
 
Harri Sillsten
0734-46 34 78
Harri är född och uppväxt i Karlskoga där han bor tillsammans med sin hustru Susanne. Han har 2 grabbar sedan tidigare och 2 bonusbarn. Hundar har kommit och gått men när han träffade Susanne så fick han en weimaraner på köpet.

Harri har jagat sedan 2003 och i jaktlaget har det alltid varit älghundar, 2014 så kom Gimli in i familjen och då väcktes intresset för fågeljakt. Det som fascinerar med fågeljakten är kontakten mellan förare och hund, samspelet!

Mycket av fritiden tillbringas i skog och mark, där hittar Harri lugnet från vardagen även om det är någon övning med Gimli eller att man plockar svamp eller bär.

     
 
 
Ulrika Hellman

Ulrika Hellman bor i Örebro med en 5-årig Vorsteh och en 1-årig Weimaraner. Till vardags arbetar hon med farligt avfall och utveckling av återvinning/rening av detta.

Ulrika fastnade för jakt med stående fågelhund under sin tid i Skåne. Hon är ny inom denna form av jakt. Men jagar det mesta enligt tabellen och vad marken erbjuder

Hundarna används som stående, apportörer, eftersök och stötande hundar.

     
 
 
Lisa Asmervik

 

Vi kjøpte vår første Weimaraner korthår for 6 år siden og i skrivende stund har vi 7 på gården. 3 tisper og 4 valper som snart skal videre.

Vi bor på en gård nord for Trondheim og driver kennel Potensial der. Vi har hatt to kull med valper på vår eldste tispe. Jeg er aktiv og er med på det meste innenfor hund i fritiden. Ettersøk, jakt, apport og utstilling. Trives godt med rasen Weimaraner, synes den er allsidig og en arbeidsom rase å jobbe med. Har sittet i Norsk Weimaraner klubb sitt styre i 2 år og gleder meg til å bli med i styret hos Sweik.

Vi bor ikke så langt fra svenskegrensen og har hytte i Åre og vil bli å se på ulike arrangement i Sverige i året som kommer

     
 
 
Micke Svedberg
0739-60 95 99

Jag bor i Sala tillsammans med frun Agneta och 2 weimaraner. Vi har 2 utflugna barn och 3 barnbarn.

Weimaranern kom in i vårt liv av en slump 2005, tanken var egentligen att vi skulle skaffa oss en flat men så blev det inte. Nu är vi inne på weimaraner nr. 3 och 4, Zelda 12 år (och pensionär) samt Sky, 1 år.

Det jag tycker är så fascinerande med weimaranern är att det är en väldigt intelligent hund full av energi och ett behov av att göra av med den samtidigt som det är en utmaning att hitta på uppgifter så att hunden tycker det är roligt och meningsfullt. Samarbetet mellan hund och förare är något som fascinerar mig.

Vad det gäller det jaktliga så har det blivit alldeles för lite jakt men en hel del jaktprov men det ska förhoppningsvis bli mer jakt med Sky. Mig känner de flesta i Mälardalen igen som provledare på jaktprov, tillfällen där man får chans att träffa många trevliga domare och deltagare. Detta ger också chansen att få se många duktiga hundar jaga vilket är ett nöje.

 
 
Adress till styrelsen:  styrelsen@weimaranerklubben.se  
 
 

Suppleanter

Madelene Palmgren

Jag är boende i Kungsbacka med min man och två tonårssöner. Vår första weimaraner köpte vi 2005 och med den introducerades hela fågelhundsvärlden.
Ganska snart hade jag tagit jägarexamen men fokus låg på att lära mig så mycket så möjligt om fågelhundens arbete och att föra hund. Utbildade mig till provledare inom Sweik för ca 14 år sedan.

Idag har vi två tikar hemma, Daytona 6 år och Rory 9 månader. Idag har mitt fokus glidit över mer till att få jaga själv tillsammans med den egna hunden.

     
Liisa Tihinen

Jag bor i Stockholm, är egen företagare och tycker om naturen, djur och trädgård.

Min familj består av min make Kimmo och de gemensamma barnen Alex, 33 år, Alexandra, 31 och Sara, 28. Utöver de tvåbenta familjemedlemmarna så ingår även två långhåriga weimaranertjejer vid namn Pennie och Pixie.


 

 

 
     
     

 Om du vill kontakta samtliga i styrelsen – Skicka epost till styrelsen@weimaranerklubben.se

Utöver styrelsen i SWeiK har följande personer förtroendeuppdrag:

Kassör:
Ann-Sofi Erixsson

Kontaktperson i SKF styrelse:
Kadi Harjak

Medlemsregistrator:
Hanteras av SKK

Pokalfogde:
Katarina Abrahamsson   

Rasinformation Weimaraner samt valpförmedling:
Hanteras av avelskommittén

Rasinformation SRHP:
Pernilla Ryberg  

Avelskommitté:
Kadi Harjak (sammankallande)
Mimmi Ericsson
Elisabeth Beskow

Jakt/Provverksamhet:
Kontaktas via jaktprov@weimaranerklubben.se
Ulrika Hellman
Adam Dschulnigg
Kadi Harjak

Jaktprovsekreterare:
Ulrika Hellman, Köpsta 322, 715 94 Odensbacken

Viltmästare:
Harri Sillsten Blockstensvägen 19, 69145 Karlskoga

Utställningsansvarig:
Vakant

Redaktör WeimaranerNytt:
WN@weimaranerklubben.se

Webmaster SWeiKs hemsida:
Jenny Vinsa  

Ansvarig utgivare WeimaranerNytt & SWeiKs hemsida:
Adam Dschulnigg  Bandyvägen 20, 129 49 Hägersten

Weimaranerlägret:
weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

Valberedning:
Elisabeth Beskow  
Ted Karlsson
Lisbeth Ericsson

Revisorer:
Lars Kilborn
Annelie Törnqvist

Revisorsuppleanter:
Carl Camper
Anders Beskow

Om du vill kontakta samtliga i styrelsen – Skicka epost till styrelsen@weimaranerklubben.se