Adam Dschulnigg
070-5447669

Adam hade tidigt intresse i hundar och de fanns med i bilden även under tiden i det militära men det var först 2007 som den första egna hunden kom till familjen och det blev en weimaraner.

Adam fastnade för den jaktliga mångsidigheten i rasen och idag får de (för tillfället 2 weimaranerna) jobba med allt från att vara stående fågelhundar, apporterande på andjakter, stöthundar på drevjakter och som eftersöksekipage.

Förutom en tidigare kortare stund i styrelsen på fyllnadsval har Adam varit aktiv i klubben på många sätt men idag framförallt som jaktprovdomare och instruktör på Weimaranerlägret.

Sekreterare

Mats Wennerberg
070-512 53 87

Mats introducerades till hundvärlden via sin hustru Monika som har haft hundar i hela sitt liv. För ett tiotal år sedan anlände de första weimaranerna i Mats och Monikas liv, Aida och Wena. Alltsedan dess har Mats tillsammans med Monika varit flitiga deltagare på eftersöksprov och fältprov.

– Vi är helt fascinerade av dessa hundar och deras enorma egenskaper. Bättre livskamrater kan man inte få!

Ledamöter

Kadi Harjak

Kadi bor i Stockholm med sin man Torbjörn och 4 Weimaraner. De har haft Weimaraner sedan 2002 och jagat över egna hundar sedan 2006, har en liten uppfödning under prefixet Snaiper’s sedan 2007. Kadi brinner för rasen, jakten och jaktprovsverskamheten. Nyfiken på hur de jaktliga egenskaperna förvaltas, förändras och utvärderas hos de kontinentala stående fågelhundarna både i Sverige och internationellt, har hon deltagit med Weimaraner på jaktprov i Österrike, Frankrike, Danmark, Italien, Serbien och Kroatien. Kadi är domare i eftersökgrenar och domarelev på fält, medverkar i SWeiKs jaktprovskommitté.

Kadi är invald i SWeiKs avelskommitté sedan 2019.

Harri Sillsten
0734-46 34 78
Harri är född och uppväxt i Karlskoga där han bor tillsammans med sin hustru Susanne. Han har 2 grabbar sedan tidigare och 2 bonusbarn. Hundar har kommit och gått men när han träffade Susanne så fick han en weimaraner på köpet.

Harri har jagat sedan 2003 och i jaktlaget har det alltid varit älghundar, 2014 så kom Gimli in i familjen och då väcktes intresset för fågeljakt. Det som fascinerar med fågeljakten är kontakten mellan förare och hund, samspelet!

Mycket av fritiden tillbringas i skog och mark, där hittar Harri lugnet från vardagen även om det är någon övning med Gimli eller att man plockar svamp eller bär.

Ulrika Hellman

Ulrika Hellman bor i Örebro med en 5-årig Vorsteh och en 1-årig Weimaraner. Till vardags arbetar hon med farligt avfall och utveckling av återvinning/rening av detta.

Ulrika fastnade för jakt med stående fågelhund under sin tid i Skåne. Hon är ny inom denna form av jakt. Men jagar det mesta enligt tabellen och vad marken erbjuder

Hundarna används som stående, apportörer, eftersök och stötande hundar.

Lisa Asmervik

Micke Svedberg
0739-60 95 99

Jag bor i Sala tillsammans med frun Agneta och 2 weimaraner. Vi har 2 utflugna barn och 3 barnbarn.

Weimaranern kom in i vårt liv av en slump 2005, tanken var egentligen att vi skulle skaffa oss en flat men så blev det inte. Nu är vi inne på weimaraner nr. 3 och 4, Zelda 12 år (och pensionär) samt Sky, 1 år.

Det jag tycker är så fascinerande med weimaranern är att det är en väldigt intelligent hund full av energi och ett behov av att göra av med den samtidigt som det är en utmaning att hitta på uppgifter så att hunden tycker det är roligt och meningsfullt. Samarbetet mellan hund och förare är något som fascinerar mig.

Vad det gäller det jaktliga så har det blivit alldeles för lite jakt men en hel del jaktprov men det ska förhoppningsvis bli mer jakt med Sky. Mig känner de flesta i Mälardalen igen som provledare på jaktprov, tillfällen där man får chans att träffa många trevliga domare och deltagare. Detta ger också chansen att få se många duktiga hundar jaga vilket är ett nöje.

Adress till styrelsen:  styrelsen@weimaranerklubben.se

Suppleanter

Madeleine Palmgren

Liisa Tihinen