Styrelse och förtroendevalda

Bandyvägen 20
129 49 Hägersten
070-5447669

Adam hade tidigt intresse i hundar och de fanns med i bilden även under tiden i det militära men det var först 2007 som den första egna hunden kom till familjen och det blev en weimaraner.

Adam fastnade för den jaktliga mångsidigheten i rasen och idag får de (för tillfället 2 weimaranerna) jobba med allt från att vara stående fågelhundar, apporterande på andjakter, stöthundar på drevjakter och som eftersöksekipage.

Förutom en tidigare kortare stund i styrelsen på fyllnadsval har Adam varit aktiv i klubben på många sätt men idag framförallt som jaktprovdomare och instruktör på Weimaranerlägret.

Sekreterare

Mats Wennerberg
Möjavägen 52
132 34 Saltsjö-Boo
070-512 53 87

Mats introducerades till hundvärlden via sin hustru Monika som har haft hundar i hela sitt liv. För ett tiotal år sedan anlände de första weimaranerna i Mats och Monikas liv, Aida och Wena. Alltsedan dess har Mats tillsammans med Monika varit flitiga deltagare på eftersöksprov och fältprov.

– Vi är helt fascinerade av dessa hundar och deras enorma egenskaper. Bättre livskamrater kan man inte få!

Ledamöter

Kadi Harjak

Kadi är invald i styrelsen sedan årsmötet 2021. Hon är invald som ledamot på en period av två år.
Mer information om Kadi samt en bild kommer inom kort.

Till dess – Varmt välkommen Kadi!

Harri Sillsten
Blockstensvägen 19
69145 Karlskoga
0734-46 34 78
Harri är född och uppväxt i Karlskoga där han bor tillsammans med sin hustru Susanne. Han har 2 grabbar sedan tidigare och 2 bonusbarn. Hundar har kommit och gått men när han träffade Susanne så fick han en weimaraner på köpet.

Harri har jagat sedan 2003 och i jaktlaget har det alltid varit älghundar, 2014 så kom Gimli in i familjen och då väcktes intresset för fågeljakt. Det som fascinerar med fågeljakten är kontakten mellan förare och hund, samspelet!

Mycket av fritiden tillbringas i skog och mark, där hittar Harri lugnet från vardagen även om det är någon övning med Gimli eller att man plockar svamp eller bär.

Jenny Vinsa
Ringvägen 65
070-330 35 07

Jenny bor i Umeå och jobbar som kommunikatör till vardags. Hundar har alltid varit en passion och hon har av nyfikenhet läst lite etologi och skrapat ihop några högskolepoäng inom hundens beteendebiologi. För det mesta är hon dock bara en glad amatör när det gäller hundar.

Den första weimaranern flyttade in 2004, sedan dess har blivit två egna kullar under prefixet Strong Souls och idag bor det två weimaraner hemma, Palten 9 år och Lingon 3 år.

Jenny har tidigare varit redaktör för WeimaranerNytt och även hunnit med att vara SWeiKs sekreterare för ett antal år sedan. Nu är hon invald i styrelse på posten som webmaster.

Anci Niklasson

Gröndalsvägen 16
387 50 Köpingsvik
0730-63 98 67

Anci Niklasson bor på Öland med ett knippe weimaraner. Första weimaranern kom 1993 och sedan 1996 föder hon och maken upp weimaraner med prefixet Scuba’s. Anci är också exteriördomare (weimaraner och breton).

Hon satt i SWeiKs styrelse 1994-2005 och var avelsråd under åren 1998-2009. Hon har bland annat även suttit i SKFs styrelse 2002-2004 och i SKFs avelskommitte 2007-2011.

Anci är utställningsansvarig i SWeiKs styrelse och adjungerand som sammankallande för avelskommittén fram till uppfödarmöte 2021.

Micke Svedberg
Petters Gretas väg 3
733 36 Sala
0739-60 95 99

Adress till styrelsen:  styrelsen@weimaranerklubben.se

Suppleanter

Eva-Lena Jansson

Ulrika Hellman

Ulrika är invald i styrelsen sedan årsmötet 2021. Hon är invald som suppleant med ett års mandattid.
Mer information om Ulrika samt en bild kommer inom kort.

Till dess – Varmt välkommen Ulrika!

Om du vill kontakta samtliga i styrelsen – Skicka epost till styrelsen@weimaranerklubben.se

Utöver styrelsen i SWeiK har följande personer förtroendeuppdrag:

Kassör:
Ann-Sofi Erixsson

Kontaktperson i SKF styrelse:

Medlemsregistrator:
Hanteras av SKK

Pokalfogde:
Katarina Abrahamsson

Rasinformation Weimaraner samt valpförmedling:
Hanteras av Avelskommittén

Rasinformation SRHP: