Categories:

Bra vibrationer! Ja, vi verkar vara överens om att det var välorganiserad träning med bra instruktörer och gott sällskap. Tack Karin D Ekh för alla fina bilder på sidan.

Var du där och vill komplettera sidan med ett inlägg – Skriv till web@weimaranerklubben.se. Bifoga gärna ett foto.

[Senaste inlägget överst]
____________________

Detta var andra gången som vi (Anna & Mange med Frej 3 och Uma 1,5 år) var med på Pingstlägret.

Första gången var för två år sedan då vi som två nybörjare åkte ner med Frej som var liten då. Och det är som med fina viner, det blir bara bättre och bättre för varje år!

Efter en lång och snöig vinter uppe i norr var vi såklart enormt träningssugna och i stort behov av att slipa till formen inför jaktsäsongen. Man blir ju lätt så lat och bekväm när man bara går hemma och skrotar… och hundarna röjer omkring i skogarna lite som dom vill.

Det är otroligt roligt att få komma ner och träffa alla nya och gamla weimaraner-vänner och träna för så duktiga och inspirerade instruktörer! Man får verkligen jobba hårt!

Stort Tack till er allihop! Och ett stort TACK till Blod-Anders som höll till ute i skogarna och dömde hundar hela dagarna! Och såklart även ett tack till Micke, Agneta och Sigrid som har lagt ner ett stort jobb på att ordna med lägret!
____________________
Det var andra året som vi, Adam och Karin, med den två år gamla hunden Eazac åkte till Hällefors för att lära oss allt det man behöver veta när man har en arbetsvillig hund.

Precis som förra året var vädret otroligt. Soligt och varmt och badvänligt vatten, inget att klaga på alls. I år var det flera nya ansikten vilket var roligt. Den grupp vi blev tilldelad passade oss alldeles utmärkt, de flesta utav oss låg på samma nivå när det gällde både lydnad, vatten och släpspår.

Kanske att jag skulle vilja se några andra slags övningar på vatten då det båda gångerna var likadana övningar. I och för sig roligt och nyttigt men det är alltid positivt med nya idéer och övningar. Sista dagen blev också lite knasig då vår träningsgrupp blev färre (pga att flera åkte hem) samt att våra ”tränare” inte kunde närvara då de gick prov. Kanske att man kunde löst detta på något annat sätt.

Vill avsluta med att ge en STOR eloge till Micke och Agneta för deras engagemang samt till Sigrid som varit med och planerat detta väl genomförda läger. Många övningar tar vi med oss hem och man får verkligen en kick av att träna med hunden. Vi ser fram emot proven som startar i sommar.

Ett stort tack från oss!
Karin, Adam och Eazac

____________________

Årets pingstläger blev lika trevligt och lyckat som vanligt, kanske faktiskt ännu lite bättre hundar och hundförare detta år än tidigare.

Vi var alla lite “stressade” över att Sigrid inte skulle vara med som alltid har varit den som hållit i trådarna, gett oss instruktörer feedback och stöd. Det var 4:e året som jag var där som instruktör och det blir bara svårare att “hitta” på bra övningar till alla duktiga weimaranerägare och hundar. Det krävdes mycket mer förberedelser och planering för att ge lägerdeltagarna valuta för pengarna detta år än tidigare.

Det är så roligt att se hur många uppfödares ansträngningar att ta fram en arbetsvillig och jaktintresserad weimaraner börjar ge resultat! Klart vi saknade Sigrid men hennes frånvaro fick oss instruktörer som var där att höja oss en nivå och de täta avstämningar mellan oss alla, ibland byte av grupper efter intresse gav bra utdelning!

Sist men inte minst hade detta läger aldrig blivit så trevligt och bra utan Micke och Agneta Svedberg. De löste ”alla” våras problem som om det var det enklaste i världen, en eloge till er båda!!

Här är en som gärna kommer tillbaka nästa år! Mina barn börjar också att se “Pingstlägret” som tradition, vi får se hur länge de hänger med!

Mvh Elisabeth Beskow

____________________

Det var min första gång på lägret och verkligen inte den sista!

Jag fick massor av tips och idéer. Jag och Nova har lärt oss mycket under helgen, massa positiva saker.

När jag nu ropar stoppkommandot till henne är det inget tvivel på det, hon slänger sig ner i backen. Det känns otroligt kul och skönt, vi kommer fortsätta träningen nu för att förhoppningsvis kunna starta fält i höst. Tack alla instruktörer som har hjälpt oss.

/Maria och Nova

____________________

Ja det var första gången vi (Camilla och Rosa) var med men inte sista.

Helt underbart så många trevliga människor och så mycket att bli inspirerad av. Jag tycker att jag har fått en ny hund sen jag kom hem och då bara positiva saker.

Och ett enormt tack för alla som var där och fixade och donade så att helgen blev så bra.

Vov! Camilla Isaksson med Fröken Rosa

____________________

Jag vill tacka alla instruktörer som har varit helt suveräna!

Speciellt tack till Susanne och Pernilla! Jag hade som sagt en hel del jobb med min Gino. Han är “mycket” hund med en arbetsvilja och motor som knappt har några gränser….Vad som är bra med pingstlägret är att man får tillfälle att träffa “weimismänniskor” som kan dela med sig av sina erfarenheter . Det finns ingen konkurrens förare i mellan utan alla är hjälpsamma och vill att alla ska lyckas med sina hundar!

Vi ser redan fram emot nästa års läger! Men nu är det träning som gäller inför alla prov och eventuell start på fält, vi hoppas i alla fall!

Hälsningar från
Lotta med Gino

____________________

Strålande väder, strålande hundar, strålande instruktörer, strålande övningar, strålande läger J

//Maria med Wilma

____________________
Tack för härligt sällskap på pingstlägret! Säsongen fick en kanonstart med en massa inspirerande tips och idéer, så nu gäller det bara att hålla ångan uppe.

/Anders med Flores & Yojje

Tags:

Comments are closed