Categories:

Väldigt många uppskattar möjligheten att starta sin hund på prov. För flera av oss är det också den enda jakt våra hundar kommer ut på.

För att kunna arrangera prov måste vi ha tillgång till funktionärer som ställer upp frivilligt och ideellt och vi måste hjälpas åt med att få ihop funktionärer, risken finns annars att prov ställs in.

Kan du, eller någon anhörig eller vän, ställa upp som funktionär? Hör då av dig till ansvarig provledare. Vem som är provledare på respektive plats ser du i provkalendern.

Du kan tjänstgöra i de klasser du inte själv startar. Utgå inte från att någon annan säkert anmäler sig, gör det du också!

Om du inte ännu har startat på prov är det väldigt lärorikt att delta som funktionär. Du är nära händelserna och får en tydlig bild av hur allt går till.

Att vara funktionär innebär t ex att du kan komma att dra spår, (som redan är snitslat), eller kasta apportobjekt från båt. Du kan även ställa upp som ordningsman och se till att nästa provdeltagare är på plats när det är dennes tur m.m. Domare och provledare informerar alla så ingen behöver känna sig orolig för att inte klara uppgiften.

Det är vårt gemensamma ansvar att lyckas ordna bra jaktprov.

Det är fantastiskt roligt att se många anmälningar till våra prov och vi hoppas att alla gör bra ifrån sig så vi får många jaktprovsmeriterade hundar till hösten.

Vi önskar alla nya och gamla medlemmar lycka till med årets provsäsong.

Tags:

Comments are closed