Med en massa inspiration från Weimaranerlägret i bagaget har vi någon månad på oss att finslipa tekniken inför säsongstarten. Nu är det ju dags att anmäla hunden till årets första prov. 

Många kommer att starta för första gången och vissa rutiner förändras i år. Oavsett om du är ny medlem eller gammal i gården kan du behöva ta del av den här informationen.

Anmälan till prov

Ett prov genomförs normalt under en dag. 

Det är vanligt att två prov anordnas på samma ort under en helg. Om du vill starta båda dagarna ska du alltså göra två anmälningar, en per prov.

Anmälan är komplett när avgiften har kommit till Weimaranerklubbens bankkonto.

  • När du väljer Swish som betalsätt genomförs betalningen omedelbart.
  • När du väljer bankgiro kan det dröja ett par dagar innan pengarna når klubbens konto.

Normalt är sista ordinarie anmälningdag fredag 4 veckor före provet och då ska avgiften också finnas på klubbens bankkonto. Därefter sorteras den in som efteranmälan.

Anmälningsblankett

Under försäsongen 2018 kommer SWeiK att genomföra ett försök med blankettlös anmälan. Du behöver alltså inte skicka in anmälningsblanketter under försöksperioden. Vi hör av oss med besked om hur försöket går. Obs! Om du ska starta Breton måste du skicka in breton-blanketten såsom tidigare.

Gör anmälan här: SWeiK-shoppen

Provregler

Alla som ska starta vid jaktprov är skyldiga att ta del av provreglerna i förväg; Jaktprovsregler

Här finns regler för viltspårprov.

Statligt jaktkort

Alla som är ute på jakt ska ha med sig statligt jaktkort. Även hundförare på jaktprov som inte själv bär vapen är enligt lagen ute på jakt och ska alltså bära jaktkort. Detta gäller prov där fågel får fällas, alltså inte prov i eftersöksgrenarna.

Klicka här så kommer du till Naturvårdsverket där det finns information om hur man betalar. Kortet är giltigt under jaktåret, 1 juli till 30 juni och kostar 300 kr.

Frågor

När du undrar över något inför ett prov är du välkommen med dina frågor till provledaren eller till jaktprovsekreteraren. Under provet får du gärna ställa frågor domaren också. Det är viktigt att du inte har några obesvarade frågor och funderingar gnagande, under och efter ett prov!

Välkommen ut i provmarken!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tags:

Comments are closed