Categories:

Så har det varit pingsthelg igen.

Och pingsthelg är för många av oss weimaranerägare lika med läger i Sävsjön strax utanför Hällefors. Under 3 dagar har massor av grå fyrbenta (samt hussar/mattar) sysselsatts med diverse aktiviteter i gassande sol. Det kan nämnas att det går omkring många ”bond-brännor” i landet nu.

Dagarna har för c:a 35 weimaraner varit fyllda med olika träningspass. Det har varit t ex lydnadsträning, vattenträning, sök och släp etc med varierande svårighetsgrad. Allt från de första simtagen för en del hundar till moment i fullbruksprovet för andra. Detta med hjälp av ett antal mycket duktiga instruktörer som under dagarna har hjälpt många av oss med att komma vidare i träningen, en nyttig förberedelse inför kommande provsäsong med andra ord.

För ett tiotal ekipage ingick dessutom 2 dagars intensiv träning med Anders Landin och Peter Nilsson, en träning som är mycket uppskattad av dem som är med. Det är även roligt att få höra Anders Landin säga efter dessa dagar att han tycker att weimaranerna går framåt med sin träning, d v s att förarna blir bättre och bättre på att träna sina hundar och inte tvärtom… Anders och Peter har ju varit med på lägret 3 år i rad nu och har sett en hel del hundar under de 3 åren.

Anders har skrivit om SweiK:s pingstläger på sin hemsida.

Det har gåtts ett stort antal viltspårsprov på lägret också, närmare bestämt 29 stycken. Alla dessa spår har dömts av den numera i bergslagsskogarna välkände ”Blod-Anders” Pettersson.

Ni kan ju själva få räkna ut hur långt Anders gått i skogarna under dessa dagar. Varje spår är 600 meter……. (Spåren ska läggas också). Det är bara att lyfta på hatten för Anders!!

Lyfta på hatten ska vi även göra för alla instruktörer som hjälpt till under helgen, Elisabeth Beskow, Susanne Larsson, Christian Liedholm, Ingela Lindfors, Emeli Mårdenius och Pernilla Ryberg. Till hjälp med att dra släpspår, kasta apporter och annat praktiskt hade de Jonas Hansson och Katarina Persson.

En eloge även till Bergslagsgården med Ann-Sofie i spetsen som tar hand om oss på ett utmärkt sätt vad det gäller mat och boende.

För att summera lägret så känns det som att det har varit ett glatt gäng, trevlig stämning, lärorika dagar och många som redan i år sagt att de vill komma tillbaka på nästa läger. SweiK har preliminärbokat Bergslagsgården till nästa år så chansen finns!

Micke och Agneta Svedberg
Pingstlägerarrangörer (och deltagare) 2009

_______________________________________________________________________________________________

Tags:

Comments are closed