Välj mellan fem olika kurser på Weimaranerlägret, det finns säkert en som passar!

Lägret är en trevlig mötesplats där du träffar många nya och gamla hundvänner med olika erfarenhet, som gärna delar med sig av sina kunskaper. Många menar att Weimaranerlägret är årets höjdpunkt vad gäller inspiration och träning.

 

Här följer en sammanfattning av kurserna. Mer detaljer finns på sidan om Weimaranerlägret
Foto (från Weimaranerlägret 2016): Sara Bernhardsson

1. VALP och UNGHUND

Hundar 4-18 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning.

Ni kommer att testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer att få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

 

2. ÖPPENKLASS

Vuxna hundar 

Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass.

Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

 

3. SIGRIDS BOOTCAMP *** UTSÅLD ***

Om du vill gå denna kurs får du vara beredd att arbeta hårt på lägret.

Du ska vilja utvecklas och slipa på detaljer med fokusering på apportering, dirigering och moment som förbereder för eller ingår i fullbruksträning.

 

4. INTENSIVKURS

Hundar 12-24 månaders ålder 

Ni som deltagande hundförare får en grundläggande förståelse för hunden. Hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap.

Vi lär oss hur vi ska få våra hundar att fungera i vardagen och under jakt. Målet är att få en hund som stannar på kommando och sitter kvar till annat kommando ges, oavsett retningar.

Vi lägger grunderna till att hunden ska bli en pålitlig och glad apportör. Med på schemat ligger även att introducera avanceplattan.

I slutet av kursen kommer vi att prova på släpspår och vattenapportering på den nivån som deltagarna ligger.

 

5. FULLBRUKSKURS 

Svenska Vorstehklubben har en provform som heter ”fullbruksprov” som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp.

För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull.

Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.
 

Mer information finns på sidan om Weimaranerlägret.

 

Tags:

Comments are closed