SWeiK har nöjet att återigen bjuda in alla nya och gamla medlemmar, från småvalpar till veteraner, oavsett utbildningsnivå, målsättning och intresse till det årliga Weimaranerlägret på Bergslagsgården utanför Hällefors i Kristi Himmelsfärdshelgen (29/5 – 1/6).

Det här blir nionde året i rad lägret genomförs och vi hoppas på rekordstort deltagarantal med intensiva träningspass och mycket socialt umgänge.

Alla kan vara med! Boka in den helgen redan nu, och dra med dina weimaranerkompisar. Vi lovar att det blir härliga dagar!

Grundtanken med weimaranerlägret är att vi som har weimaraner ska träffas och lära av varandra.

Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna och leva med weimaraner. Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna och träffar olika instruktörer.

Apportering i vatten 2012.
Foto: Nina Robertsson

Grundlydnad inklusive dirigering och apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår, fritt apportsök och viltspår finns med på programmet för alla grupper, anpassat till rätt nivå. Dessutom erbjuds möjlighet att få tips om hur man visar sin hund på utställning och så ges föreläsningar under lägret, när hundarna vilar.

Målsättningen är att vi skall ha väldigt roligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning, och få med sig många idéer för fortsatt träning. Weimaranerlägret är SWeiKs största aktivitet under året.

Vi har tillgång till vatten och skog inom gångavstånd från boendet vilket gör att träningen blir effektiv, eftersom vi slipper långa transporter.

Köket på Bergslagsgården serverar stadig frukost och rejäl lagad mat till lunch och middag så vi orkar kämpa på med hundarna. Det går utmärkt att ta med barn till lägret.

Vi erbjuder fyra olika deltagandeformer:

 1. Valpar upp till 6 månaders ålder: Valpträning i grupp i korta pass mitt på dagen de första två lägerdagarna, samt att titta och prova på träningen som de äldre hundarna gör. Instruktör med utbildning och erfarenhet av valpträning.
  Pris: 1100 kronor per valp.
 2. Vuxna hundar, alla nivåer: Omväxlande träning i små grupper, grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår och viltspår.
  SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna weimaraner är instruktörer.
  Pris: 1100 kronor per hund.
 3. Intensivkurs, hundar 12-24 månaders ålder: Intensiv grundlydnad de första 1,5 dagen på lägret, sedan deltagande i det ordinarie lägerprogrammet (alternativ 2).
  Pris: 1600 kronor per hund.
 4.  Fullbrukskurs: Svenska Vorstehklubben har en provform som heter ”fullbruksprov” som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp.
  Plats på kursen ges i första hand till ekipage som har apportkommandot befäst och som har meriter på viltspår- och fältprov men i mån av plats bereds andra möjlighet att delta. Kursen lämpar sig inte för unghundar.
  Huvudinstruktör är Cecilia Linder-Karlsson som är en utmärkt instruktör med stor erfarenhet av fullbruksträning och fullbruksprov.
  Pris: 2100 kronor per hund.

Några prisexempel

1 person, dubbelrum, 3 nätter 1 person, enkelrum, 3 nätter 2 personer, dubbelrum, 3 nätter
1 hund (alternativ 1 ovan) 1 hund (alternativ 2 ovan) 1 hund (alternativ 2 ovan)
2 810 kr 3 380 kr 4 520 kr

Det finns även möjlighet att bo i egen husvagn under lägret (begränsat antal).
Priset är 300 kronor/dygn med el.

I de fall man ordnar eget boende eller husvagn och ändå vill ha mat under de tre dagarna så är priset för maten:

Frukost: 75 kronor/dag Lunch: 95 kronor/dag Middag: 110 kronor/dag

 

Inför start på viltspår 2010.
Foto: Katarina Persson

Viltspår:

Vi har viltspårprovdomare på plats och det finns möjlighet för alla deltagande hundar över 9 månaders ålder att avlägga viltspårprov i anlagsklass (AKL) och öppen klass (ÖKL) under lägret. Om ni redan nu vet med er att ni vill avlägga viltspårsprov så meddela gärna detta i samband med anmälan!

Pris för mat och boende:

Vi bor i enkla men trivsamma 2-bäddsrum, hundarna bor i rummen. Priset för boende i dubbelrum inklusive helpension är 570 kronor/dygn och person. Om du vill bo i enkelrum (i mån av plats) är priset 760 kronor/dygn.

Alla betalar en träningsavgift per hund beroende på de alternativ man valt (se ovan) för att täcka kostnader för apportvilt och instruktörer.

Avgift för eventuella viltspårsprov tillkommer.

Det finns även möjlighet att bo i egen husvagn under lägret, (begränsat antal). ca 300 kronor/dygn med el.

Zandra Öjring, Eva Bjärud och Micke Svedberg håller i planeringen av lägret 2014 och många fler kommer hjälpa till under lägerdagarna. Frågor om lägret besvaras i första hand på weimaranerlagret@weimaranerklubben.se.

Anmälningar tas emot fram till 20 april 2014.

VI SES I MAJ!

Weimaranerlägret