Foto: Katarina Abrahamsson

För tolfte gången har nu SWeiK glädjen att kunna bjuda in medlemmar inom SKF och dess rasklubbar till sin uppskattade träningshelg, Weimaranerlägret.

Liksom de senaste åren går lägret av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, 10-13 maj, på Gammelkroppa Skogsskola utanför Filipstad i Värmland.

Här ges tillgång till fina träningsmarker i både skog och sjöar, fantastiska måltider, trevligt boende och möjlighet att träffa gamla vänner eller stifta nya bekantskaper med andra likasinnade.

 

 

Grundtanken med Weimaranerlägret är att vi som har weimaraner ska träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna, jaga och leva med weimaraner.

Foto: Katarina Hansson

Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna. Målsättningen är att ha två instruktörer i varje grupp och precis som förra året kommer ni att ha samma instruktör under hela lägret.

Grundlydnad, inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår och fritt apportsök finns med på programmet för alla, anpassat till rätt nivå.

Det kommer också finnas möjlighet att gå viltspårprov, detta ska ni anmäla när ni anmäler till lägret.

Målsättningen är att vi ska ha väldigt roligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning.

Incheckning sker torsdag 10 maj mellan kl. 14-17. Vi börjar med en information kl. 18.00. Efter den äter vi en gemensam middag. Kostnad för den är 80 kr, skriv i er anmälan om ni vill delta på middagen.

Sista anmälningsdatum är 10/4 och det är först till kvarn i kurserna. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader. Anmälan och frågor görs till weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

Boende

Basen för lägret kommer att vara Gammelkroppa Skogsskola där vi bor, äter tillsammans, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns singelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st.

 

Priser för boende

 
  Boende singelrum
torsdag – söndag
(3 nätter)
  Boende 2 per rum
torsdag – söndag
(3 nätter)
 
 

2 695 kr
inklusive helpension

 

2 515 kr per person
inklusive helpension

 
 

Extra natt inklusive frukost
650 kr­ per person

 
 

Husvagnsplats inkl el: 120 kr/natt

 
 

Priser för mat (utöver helpension)

Frukost: 60 kr
Lunch
: 85 kr
Middag
: 80 kr

  

I år erbjuds träning i följande grupper:

  1. VALP – Hundar 4-9 månaders ålder
   Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning.
   Ni kommer i lagom tempo få testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

   Pris: 1.400 kronor per hund.
   Kursledare: Adam DschulniggEva Bjärud 
   .

  2. UNGHUND – Hundar 9-24 månaders ålder
   Som rubriken antyder riktar sig denna kurs till den unga hunden. Utöver träning inför eftersöksgrenarna kommer ett större fokus läggas på grundlydnad och förståelse för hunden, hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap.

   Vi lär oss hur vi ska få våra hundar att fungera i vardagen och under jakt. Målet är att få en hund som stannar på kommando och sitter kvar till annat kommando ges, oavsett retningar.

   Vi lägger grunderna till att hunden ska bli en pålitlig och glad apportör. Med på schemat ligger även att introducera avanceplattan.

   Pris: 1.700 kronor per hund.
   Kursledare: Ingela Lindfors & Helen Walsh
   .

  3. ÖPPEN KLASS – Vuxna hundar
   Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass.

   Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

   Pris: 1.700 kronor per hund.
   Kursledare: Emma Pettersson & Annelie Törnqvist
   .

  4. ELITKLASS 
   Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat din hund i elitklass.

   Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, tung apportering, introduktion av räv, dirigering på land och i vatten. En förberedelse för eftersöksgrenarna i elitklass.

   Pris: 1.700 kronor per hund.
   Kursledare: Ted Karlsson & Nicke Niklasson.
   .

  5. FULLBRUKSKURS 
   SWeiK planerar att under hösten 2018 (för första gången) genomföra ett fullbruksprov, en provform som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen.

   För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull.

   Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.

   Pris: 2.400 kronor per hund.
   Kursledare: Peter Book

  Anmälan

  Anmälningar till lägret görs till weimaranerlagret@weimaranerklubben.se Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader.

 1. Sista anmälningsdatum är 10 april

  Om du har frågor innan dess, kontakta lägeransvariga via mail på: weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

  .

Här är några av deltagarna vid 2017 års läger. Känner du igen någon? (Klicka på bilden för större format).

Foto: Harri Sillsten

Tags:

Comments are closed