Vi måste tyvärr meddela att 2015 års weimaranerläger är inställt, beslut om detta fattades av SWeiK styrelse 2015-04-24. Anledningen till att lägret ställs in är att den anläggning, Sjöhaga, som vi hade bokat för lägret 2015 är otillräcklig, detta uppdagades när två av lägerarrangörarna var där för att rekognocera i förra veckan.

Vi vill absolut inte riskera att genomföra ett dåligt läger och hoppas att ni har förståelse för att vi därför inte genomför lägret i år.

Bakgrund

Den anläggning vi har varit på sedan lägret startade gav oss besked i slutet av 2014 om att de inte kunde ta emot oss 2015 och SWeiK styrelse började då leta efter en ny anläggning.

Weimaranerlägret kräver väldigt mycket skogsmark, tillgång till flera vatten och öppna gräsytor som ligger avskilt så att vi varken störs eller stör andra. Det finns många kursanläggningar som har delar av det vi behöver är väldigt få kan erbjuda alla pusselbitar. Det är tyvärr svårt att under vintern inspektera marker som skall användas på ett försommarläger och det är en anledning till att vi inte gjorde något besök på Sjöhaga, en annan bidragande orsak är att  vi alla arbetar ideellt och det ibland är svårt att få tiden att räcka till.

Prov i viltspår

Ni som är intresserade av att gå viltspårsprov är varmt välkomna att kontakta Anders Pettersson och Helena Sjöström som båda är viltspårsdomare. Ni kan också kontakta dem om ni bor i andra delar i Sverige och vill veta var ni kan gå proven. Ni når dem på 0702-14 80 79

Notera också inlägget om KM i viltspår.

 

Ännu en gång, vi är väldigt ledsna för att det inte blir något läger 2015 och har redan satt igång sökandet efter en anläggning till 2016!

Varma hälsningar från
Lägerkommittén genom Micke Svedberg & Zandra Öjring

Tags:

Comments are closed