Om inte så börjar det vara hög tid för det. I dagsläget är vår webshop på semester men kommer att startas upp igen så snart som möjligt. Till dess är det betalning via bankgiro och anmälan via blankett (pdf) som gäller. Du hittar all information och alla blanketter på kalendariet och sidan för jaktprov.
Eller så kan du klicka HÄR

Funderingar om hur corona påverkar möjligheten för provstart?

Det är säkert många av er som undrat över hur Coronapandemin påverkar provsäsongen. De besked vi kan lämna i dagsläget är att vi följer SKKs och SKFs rekommendationer när det gäller organiserad klubbverksamhet. Kortfattat innebär detta att:

  • Aktiviteter ska ha färre än 50 närvarande personer
  • Aktiviteterna ska företrädesvis genomföras utomhus
  • Aktiviteterna ska ha regional prägel. Det vill säga inga tillresande från andra delar av landet. Deltagare inresta från andra länder tillåts ej.
  • Personer ur riskgrupp bör ej delta, detta gäller även funktionärer.
  • Avstånd ska hållas mellan deltagande personer
  • Förutsättningar för god handhygien bör hållas

Många av dessa punkter uppfyller vi redan på alla våra prov. Vi håller av naturliga skäl avståndet mellan varandra. Vi håller proven utomhus och hanteringen av vilt gör att vi förutsätts hålla en god handhygien. När det gäller personer ur riskgrupp och avstånd till provet så är det upp till dig som deltagare att avgöra om reseavståndet mellan ditt hem och provplatsen är lagom långt samt att avstå om du tillhör någon av riskgrupperna. Den som 48h innan provstart uppvisar symptom stannar givetvis hemma.

Vill du veta mer om vilka restriktioner som gäller eller vad man bör tänka på så rekommenderar vi Folkhälsomyndighetens riskanalys

Om det är för långt till närmsta prov

Vi bor i ett avlångt land och förstår om det är en del av er som inte kommer kunna delta på ordinarie prov på grund av avståndet. Om det skulle vara så, så vill vi påminna om att det finns möjlighet att ordna särskilda prov för den som vill och kan. Läs gärna mer om detta HÄR

Med det sagt så hoppas vi på en fin provsäsong trots omständigheterna. Tänk på varandra, håll avståndet och stanna hemma om du är sjuk.

Har du fortsatta frågor är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen@weimaranerklubben.se

Väl mött. /Styrelsen

 

Tags:

Comments are closed